Flyball  
  
 
 
 
 

 
 
Verslag Notenboom Bokaal 2011

Verslag Reinier Notenboom Bokaal

De Reinier Notenboom Bokaal is in het leven geroepen om Nieuwe hondjes of teams de gelegenheid te geven om wedstrijdervaring op te doen.
Natuurlijk een prima kans om onze nieuwe hondjes uit te proberen.
Voor Boris & Chubby was het niet hun eerste keer zij hadden verleden jaar al mogen proeven.
Maar voor Latoya was het helemaal nieuw en dat was te zien ook hahaha,
We hadden tijdens de training Latoya als starthond laten lopen maar dat zorgde voor net nog iets te veel stres en afleiding voor haar.
Dus ging ze even lekker bij de hondjes op de andere baan kijken, toen we haar als laatste lieten lopen ging het een stuk beter en kon zelfs nog een paar tijden lopen.

Boris deed het buiten gewoon goed ,en heeft de hele dag bijna foutloos gelopen ,
En had dit keer geen last van de vlagger zoals vorig jaar.

Chubby maakten er weer een feest van , ik heb nog nooit een hond zoveel verschillende signalen zien afgeven op een flyball baan.
Aan de ene kant wilde hij graag naar de andere baan maar wist dat hij zijn eigen baan moest houden , dus was het een soort van slalom en zetten de jury een aantal keren op het verkeerde been door uiteindelijk toch voor het hekje te kiezen.

Maar ook toen we hem lieten starten kregen we een hele andere Chubby te zien .
Plotseling kreeg hij Glenn in de gaten die op de andere baan liep, maar natuurlijk veel sneller was dan onze Chubby, maar daar was hij het niet helemaal mee eens en liet zien dat hij wel degelijk snel kan zijn en stoof over de baan heen , het nadeel was dat hui nu zoveel snelheid had dat hij nooit meer goed uit kwam bij de bak, om vervolgens ook weer met veel moeite de terugweg te vinden.
Maar wel voor een moment gezorgd die bij veel mensen nog lang op het netvlies zal blijven hangen.

Ook Dewi had zo’n moment zij sprong ineens over de plank op de bak en bleef daar eens lekker staan en keek eens om haar heen terwijl iedereen in rep en roer was om haar weer naar het plankje te krijgen , dit deed zij ook en kwam trots terug over de baan met een gezicht van zo! hebben jullie dat gezien?
Riggy bleek weer van vaste waarde voor het team en ving zelfs een paar keer.

Paddy liet zien dat hij zich kon meten met de snelst honden en had deze wedstrijd weinig moeite bij de bak.

 

Onze Balladers lieten ook van zich horen en zien dit toernooi , Zo was het Nienke die Marco even goed terug pakte met een taart dat Lieske had meegenomen omdat ze Jarig werd.
En Jos bezorgde voor een goede tip zodat Jessy beter uitkwam bij de bak waardoor we net een aantal runs in ons voordeel wisten te beslissen, zo zie je maar winnen doe je met z’n alle!

Voor Jolanda was het weer een nieuwe ervaring om langs de lijn toe te kijken ,
Zij moest stage lopen maar vlagde ons ook zonder pardon af, klasse zo hoort het ook.
Ik zelf mag er volgende wedstrijd ook aan geloven om dit te doen.

Remco moest invallen met Skaya voor onze Nathalie en moest vaak starten en liet zien dat hij  wel tegen de wedstrijdspanning was opgewassen met starttijden die er mochten zijn en dit de hele dag foutloos wist vol te houden, ondanks de pogingen van Marina op hem uit zijn concentratie te halen hahaha

 

Toch merken we dat we een hondje te kort komen bij de Jumping floaters.
Op het einde van de dag zie je wel dat het moeite kost om de snelheid er in te houden.
Dan is het toch knap dat we met een gem. leeftijd van 6,5 nog op die 2e plaats zijn geëindigd, mede omdat The Fireblades alles hoog moesten springen konden we deze stunt uithalen , en van de Flying-Sixpack tja..
daar kunnen we gewoon (nog niet) aan tippen dit team was zo constant dat was gewoon bijna eng hahaha en kan ik maar een ding zeggen Respect!

Na een bezoekje aan de Mac konden we terug zien op een geslaagde dag .

Het Floaterteam