Flyball  
  
 

 
 
Flyball

 

Foto:The Floater Flyball teams

 

 

Wat is Flyball

Flyball, een uit Amerika overgewaaide sport die inmiddels in Nederland al heel wat hondenbazen enthousiast heeft gemaakt. Flyball is een leuke sport voor honden en bazen. Is je hond absoluut balgek, heeft hij een goede conditie en vindt hij jou het einde? En hou jij van snelheid, precisie, maar vooral van plezier? Dan is Flyball precies wat jullie zoeken!

 

12

Flyball is een teamsport waarbij iedere hond een parcours moet afleggen. Het parcours bestaat uit 4 hindernissen met aan het eind een Flyball-apparaat. De hond staat aan het begin van de hindernisbaan.
Hij gaat via de hindernissen naar het apparaat. Vervolgens zet de hond zijn poot op het schuine plankje. Zijn beloning is de bal die via het apparaat gelanceerd wordt. Dan dient de hond als een speer met de bal terug over de hindernissen naar de baas te rennen waarna de tweede hond de baan mag worden ingestuurd.
Flyball
Voorwaarden: hond moet in principe 12 maanden zijn, geen lichamelijke aandoeningen hebben, geschikt zijn voor deze discipline en onder appèl staan. Flyball is een sport voor honden van bijna elk ras, maar er zijn uitzonderingen. De hond moet gezond zijn, enige vorm van gehoorzaamheid beheersen en natuurlijk gek op een bal zijn. Honden kunnen beginnen met Flyball vanaf 9 maanden maar er wordt natuurlijk gekeken naar het ras.Grotere honden starten later dan kleinere honden. Er is echter geen maximum leeftijdsgrens.

Flyball kan puur recreatief beoefend worden maar het spannendst zijn de wedstrijden. Bent u nieuwsgierig geworden en hebt u een balgekke sportieve hond, kom dan eens kijken met uw hond  bij één van de Flyball trainingen.

10

 

11